Campagne activiteiten, doe mee!

4 maart 2018

De gemeenteraadsverkiezingen staan voor de deur. Komende zaterdag begint de eindsprint voor de verkiezingen op 21 maart. Daarbij kunnen we jullie hulp goed gebruiken.

 

De PvdA op straat

Op zaterdag 3 maart gaan we als PvdA verschillende winkelcentra in Zeist bezoeken. Het zou goed zijn als we daar met zoveel mogelijk PvdA-leden bij aanwezig zijn. We starten om 11.00 uur bij De Clomp in Zeist west (bij de ingang van de Deen). Daar zullen we folderen en spreken met de mensen in Zeist-West.

Vervolgens zijn we om 12.15 in winkelcentrum Vollenhove (ingang Jan Ligthartplein) om te spreken met de mensen in Vollenhove.

Daarna om 13.30 bij het winkelcentrum in de Verzetswijk en om 15.00 uur bij Albert Heijn in Den Dolder.

We sluiten gezamenlijk af met een drankje in café de Egelantier In Den Dolder.

Als je meedoet, geef je dan op bij Rob Bliekendaal per telefoon 06 – 29566106 of email: r.bliekendaal@ziggo.nl

 

Op zaterdag 10 en 17 maart staan we met de PvdA-tent op Belcour van 12.00 uur tot 15.30 uur in drie periodes:

  1. Van 12.00 uur tot 13.00 uur
  2. Van 13.00 uur tot 14.00 uur
  3. Van 14.00 uur tot 15.30 uur

Daar zullen we rozen uitdelen, folderen en spreken met de mensen in Zeist

Ook hier geldt dat het zou goed zijn als we daar met zoveel mogelijk PvdA-leden bij aanwezig zijn. Geef je dus op voor de periode waarop je mee zou willen doen. Dat kan bij Rob Bliekendaal per telefoon 06 – 29566106 of email: r.bliekendaal@ziggo.nl

En ook hier willen we afsluiten met een drankje, ditmaal in Café Pandarve aan de Weeshuislaan

 

Folderen in de wijken van Zeist

Uiteraard is het ook van belang dat de flyers van de PvdA in verschillende buurten verspreid worden. We zoeken nog een aantal mensen die hier aan mee willen doen. Geef je hiervoor op bij Carel de Wilde, 06 – 51525199 of carel@wildec.nl

 

Debatten in het kader van de verkiezingscampagne

Naast deze acties worden er verschillende debatten georganiseerd waar de PvdA aan deelneemt. Ook hier zou het goed zijn dat zoveel mogelijk PvdA-leden aanwezig zijn.

De volgende debatten worden georganiseerd:

 

Vrijdag 2 maart

20.00 – 22.00 uur Verkiezingsbijeenkomst Belangenvereniging Den Dolder (in de Kameel), Dolderseweg 167A. Karst Schuring doet namens de PvdA mee.

 

Dinsdag 6 maart

16.00 – 18.00 uur Voorlichting over de verkiezingen door de BIGA-groep in samenwerking met LFB en GPPZ voor o.a. mensen met een beperking. Voor iedereen toegankelijk. Burgemeester Janssen zal aanwezig zijn. Locatie: BIGA-groep, Thorbeckelaan 3 in Zeist. Karst Schuring is aanwezig. Dit is geen debat.

 

Woensdag 7 maart

20.30 Verkiezingsdebat Belangen Dichterswijk Dichterbij, Egelingenlaan 2a (Kunstenhuis) Karst Schuring doet namens de PvdA mee.

 

Donderdag 8 maart

20.00 – 21.00 uur Gezamenlijk politiek debat over verkeer. Hans Goorhuis doet namens de PvdA mee.

Pitches door politieke partijen.

Locatie: bibliotheek Zeist.

 

Zaterdag 10 maart

10.00 uur Verkiezingsdebat Duidelijke Taal (gemeentehuis)

Het debat zal worden gehouden met de 9 partijen. Het thema duidelijke taal, ingegeven voor alle inwoners, is voor iedereen te volgen en voor mensen met een beperking belangrijk, omdat zij dan goed begrijpen waar het over gaat in de plannen van uw partij voor de komende jaren. Karst Schuring is aanwezig.

 

Maandag 12 maart

20.00 Politiek café door Vereniging Lyceumkwartier. Karst Schuring doet namens de PvdA mee.

Inloop vanaf 19.30 uur.

Locatie: Clubhuis Schaerweijde, Hein Bottingalaan

Gespreksleider: prof. dr. Paul Schnabel

 

Dinsdag 13 maart

15.30 uur Voorlichtingsbijeenkomst ProDemos (locatie Altrecht/Fivoor, Den Dolder). Burgemeester Janssen zal aanwezig zijn. Karst Schuring is namens de PvdA aanwezig.

De bijeenkomst is bedoeld om mensen met een verstandelijke beperking voor te bereiden op de gemeenteraadsverkiezingen. ProDemos begeleidt workshops op locatie onder de noemer: Stem jij ook?’ Het is namelijk belangrijk dat alle mensen met een verstandelijke beperking zélf de keuze kunnen maken of ze wel of niet gaan stemmen bij verkiezingen. Het is de bedoeling hen te stimuleren om gebruik te maken van hun stemrecht. De insteek van de middag is dat het een leuke bijeenkomst moet zijn. Deelnemers worden op een luchtige, interactieve manier over de gemeenteraadsverkiezingen geïnformeerd en gaan ook daadwerkelijk oefenen met stemmen. De bijeenkomst behandelt de volgende vraagstukken: Hoe werkt de gemeenteraad? Waarom is het belangrijk om te stemmen? Hoe kies ik de partij die bij mij past? Hoe moet ik stemmen? Dit is geen debat.

 

Dinsdag 13 maart

20.00 – 22.00 uur Politiek café Rond het Wilhelminapark Karst Schuring doet namens de PvdA mee.

Inloop vanaf 19.30 uur.

Locatie: Christiaan Huygenstheater, Wilhelminalaan 22

Gespreksleider: de heer J. Boot

Thema’s: verkeersveiligheid, veiligheid in onze parken, parkeerbeleid, duurzaamheid, groenvoorziening en communicatie gemeente en bewoners/buurtvereniging.

 

Donderdag 15 maart

Debat politieke partijen Slotstad Radio en TV. Karst Schuring doet namens de PvdA mee.

 

Tot slot

Dan nog twee data. Op vrijdag 16 maart wordt een verkiezingsactiviteit georganiseerd in Vollenhove in het kader van opkomstbevordering omdat daar de opkomst bij de verkiezingen het laagst is van alle wijken (25%). Voorlichting staat centraal met speciale activiteit voor kinderen. Daar moeten we ons als PvdA ook in grote getale laten zien.

Van 15.30 tot 16.30 uur in winkelcentrum in winkelcentrum Vollenhove.

Van 17.00 tot 18.00 uur in de knik van de L-flat (ter hoogte van het inloophuis). Laan van Vollenhove.

 

De verkiezingen zijn op woensdag 21 maart. Vanaf circa 21.30 uur organiseert de gemeente een verkiezingscafé in de hal van het gemeentehuis. We zien u daar ook graag.

 

Met vriendelijke groet,

Carel de Wilde, campagneleider PvdA Zeist
Karst Schuring, lijsttrekker PvdA Zeist